Petak, 16 Srpanj 2021 13:03

NAJAVA: Čaj s Edom 2: Edo Popović i Sven Popović, 23.7.2021. u 19h, Gradsko kupalište Ozalj

 

Pridružite nam se u petak, 23. srpnja 2021. u 19:00 sati u Dnevnom boravku na rijeci Kupi (Gradsko kupalište Ozalj) na drugom "Čaju s Edom"! Riječ je o posebnom književnom susretu na kojem će pisac Sven Popović ugostiti svog oca, pisca Edu Popovića.
U sklopu programa "Čaj s Edom" u listopadu smo upoznali pjesnika Tomislava Domovića kojeg je u Gradskoj knjižnici Ozalj ugostio Sven Popović, a sada napokon nastavljamo književne susrete i to s oba organizatora (Edo Popović koordinira i organizira susrete, a Sven Popović moderator je pojedine književne večeri). Edo je nedavno objavio novi roman, "Kako sam brojio ružičaste robote", a Sven planira uskoro objaviti novu knjigu pa će dvojica pisaca svakako imati o čemu razgovarati.
Kako je program "Čaj s Edom" uz književnost, posvećen i prirodi, zdravlju i dobrobiti čovjeka, drugi od četiri planirana književna susreta održat ćemo uz rijeku Kupu u Dnevnom boravku na rijeci, a organiziramo ga u suradnji s timom Izvan fokusa i Restoranom Žganjer.
Program "Čaj s Edom" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Edo Popović i Sven Popović. Pokrovitelji programa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj. Autor vizualnog rješenja programa je mladi nagrađivani grafički dizajner Martin Peranović.
U slučaju lošeg vremena, književni ćemo susret preseliti u Gradsku knjižnicu Ozalj. Držite palčeve za sunčan dan i pridružite nam se na jedinstvenoj književnoj večeri sa sjajnim gostima. Veselimo se vašem dolasku!
……..…………………………..
Edo Popović svoju je prozu predstavio 1987. zbirkom priča "Ponoćni boogie". Sljedeća je knjiga, "San žutih zmija", stigla trinaest godina kasnije, a otad je objavio niz naslova od kojih navodimo tek nekolicinu: "Izlaz Zagreb jug", "Plesačica iz Blue Bara", "Igrači", "Priručnik za hodače", "Lomljenje vjetra", "U Velebitu", "Mjesečev meridijan", "Čovjek i planina", "Zapisi iz Stranice Gornje". Nedavno je objavio novi roman "Kako sam brojio ružičaste robote" koji će predstaviti u Ozlju. Djela su mu prevedena na njemački, mađarski, engleski i slovenski.
Sven Popović diplomirao je komparativnu književnost te engleski jezik i književnost i amerikanistiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Piše glazbene i književne kritike za časopise i portale. Prozu je objavljivao u Quorumu, Zarezu, Fantomu slobode, časopisu Nova riječ, časopisu Script, zborniku Record Stories, antologiji mladih prozaika Bez vrata, bez kucanja te na raznim internetskim portalima. Književni prvijenac "Nebo u kaljuži" objavio je 2015., a 2018. slijedi "Uvjerljivo drugi". Jedan je od osnivača "TKO ČITA?", programa namijenjenog mladim autorima. Priče su mu uvrštene u antologiju Best European Fiction 2017 i prevedene na engleski, njemački, poljski i rumunjski.