Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 13:11

Čaj s Edom 1: Sven Popović i Tomislav Domović

23. listopada 2020. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održan je prvi od četiri planirana književna susreta u sklopu programa "Čaj s Edom". Moderator, pisac Sven Popović ugostio je posebnog gosta, pjesnika Tomislava Domovića i dvojica su književnika kroz dug, ali neprestano zanimljiv razgovor dotaknula cijeli niz tema, uvijek s posebnim naglaskom na stvaralaštvo i karijeru Tomislava Domovića koji je tijekom večeri pročitao i nekoliko svojih pjesama. Vrhunskim domaćim proizvodima od buče, oraha, lješnjaka i jabuke, književni je susret začinila Snježana Kovač iz OPG-a Kovač iz Jaškova. U uvodu susreta pridružio nam se i organizator i koordinator Edo Popović, putem videozapisa nastalog prilikom press konferencije održane kad je program "Čaj s Edom" najavljen još u ožujku.
Na jedinstvenoj večeri u ozaljskoj knjižnici najljepše zahvaljujemo organizatorima i posebnim gostima Svenu Popoviću, Tomislavu Domoviću, Edi Popoviću i Snježani Kovač. Naravno, zahvaljujemo i svim ostalim gostima koji su nam se pridružili. Također, hvala svima na savjesnosti i poštivanju epidemioloških mjera.
S obzirom da smo se zbog spomenutih mjera okupili u manjem broju, uskoro ćemo ćemo objaviti video s odabranim najzanimljivijim trenucima susreta kako bi zainteresirani ljubitelji književnosti na taj način mogli popratiti "Čaj s Edom". Također, pratite nas i dalje jer već "kuhamo" sljedeći "Čaj" s novim posebnim gostom, a više detalja objavit ćemo uskoro.
Program "Čaj s Edom" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Edo Popović i Sven Popović. Pokrovitelji programa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj. Autor vizualnog rješenja programa je mladi nagrađivani grafički dizajner Martin Peranović.