Četvrtak, 13 Listopad 2022 15:46

NAJAVA: Predstavljanje putopisa "55 dana ekspedicije Latinskom Amerikom" Josipa Šuta, 20.10.2022. u 18:30h

Pridružite nam se u četvrtak, 20. listopada 2022. u 18:30 sati u Gradskoj knjižnici Ozalj na predstavljanju nove putopisne knjige Josipa Šuta "55 dana ekspedicije Latinskom Amerikom". Knjiga govori o dvomjesečnoj ekspediciji diljem Južne Amerike 1998. godine. Josip Šut i njegovi suputnici posjetili su tada Čile, Peru, Boliviju, Argentinu, Paragvaj i Brazil. Razni doživljaji s velikog putovanja zabilježeni su u novoj knjizi koju će predstaviti autor Josip Šut i pisac Tomislav Beronić, uz popratne videozapise.

O autoru: Josip Šut rođen je u Novakima pored Ozlja, a neka od njegovih ranijih djela su "Dvanaest dana začudnog Balkana", "Karlovačke pučke šetnje: 1998.-2008." i "Sve u svoje vrijeme". Kako sam za sebe voli reći, autor radosno nosi "prokletstvo" vječitog istraživača i lutalice. Zanimaju ga raznolike teme i područja – od jezika i književnosti, preko sporta i glazbe do usmene predaje i kazališnog stvaralaštva. Od špilja, rijeka, šuma i planina do života njihovih životinjskih stanovnika. Uvijek opremljen kamerom i perom, g. Šut marljivo bilježi sve svoje doživljaje, što prilikom mnogih putovanja širom svijeta, što u svakodnevnom životu.

Predstavljanje knjige "55 dana ekspedicije Latinskom Amerikom" organiziraju u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Josip Šut, Društvo Historia Viva i Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj.