Utorak, 07 Lipanj 2022 09:53

NAJAVA: Promocija knjige - Mladen Kuka: Pakao se zove Jazovka, 14.6.2022. u 19h

Pridružite nam se u utorak, 14. lipnja 2022. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ozalj na predstavljanju knjige "Pakao se zove Jazovka" Mladena Kuke. Riječ je o knjizi koja donosi potresno svjedočanstvo o masovnoj grobnici u jami Jazovki koju je 1989. nakon 14-godišnje potrage otkrio autor i urednik knjige, speleolog i planinar Mladen Kuka. Iz jame su 2020. godine ekshumirani ostaci 814 žrtava ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u Drugom svjetskom ratu. Knjiga je bogato opremljena relevantnim tekstovima, fotografijama i dokumentacijom vezanom uz strašnu Jazovku. Mladen Kuka knjigu će predstaviti kroz predavanje, pripadajuće video materijale i završnu tribinu.

Predstavljanje knjige "Pakao se zove Jazovka" organiziraju Mladen Kuka, Družba "Braća Hrvatskoga Zmaja" - Zmajski stol u Karlovcu i Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj.

Više o autoru: Mladen Kuka gotovo čitav život posvetio je planinarenju, speleologiji, istraživanju i štovanju djela poznatih hrvatskih istraživača braće Seljan. Iza njega je niz ekspedicija po cijelome svijetu i autor je mnogih putopisa, filmova, serijala i izložbi, a život i rad posebno mu je obilježen otkrićem jame Jazovke. Član je Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" u kojoj nosi naziv Zmaj Abesinski II., kao nasljednik Mirka Seljana koji je nosio naziv Zmaj Abesinski I. Pročelnik je Zmajskog stola u Karlovcu.