Petak, 09 Srpanj 2021 15:01

Moje drago serce 2021.: Dodjela nagrade "Stjepko Težak"

Završio je osmi međunarodni književni natječaj "Moje drago serce". Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje, književnica Julijana Matanović, sveučilišna profesorica Dubravka Težak i književnik i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, imali su zahtjevan zadatak – od rekordne 102 prijavljene priče odabrati tri za nagradu Stjepko Težak i sedam za pohvalu povjerenstva. Prvu nagradu "Stjepko Težak" u vrijednosti 5.000 kuna osvojila je Dunja Tokić za priču "Ljubavna priča u akvarelu", druga nagrada u vrijednosti 3.000 kuna pripala je Draganu Mitiću za priču "Bez suvišnih riječi", a treću nagradu u vrijednosti 1.500 kuna osvojio je Marko Štrok za priču "Čista". Pohvale stručnog povjerenstva zaslužili su Snježana Babić Višnjić ("Savršen dan"), Teuta Bakula [bez naslova], Sanjin Ćiković ("Potpis"), Željka Horvat Čeč ("Brzinski izlet"), Antonija Klobučar ("Moj Radovan"), Anica Marcelić ("Autoportret") i Erik Matejak ("Dobrodošli u Ozalj").

Dodjela nagrade "Stjepko Težak" održana je 8. srpnja 2021. u Starom gradu Ozalj. Nakon dobrodošlice domaćina, ravnatelja Zavičajnog muzeja Ozalj i predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Ozlju Stjepana Bezjaka, te uvodne riječi ravnatelja Gradske knjižnice Ozalj Bogdana Bošnjaka, nagrade i pohvale najuspješnijim prisutnim autoricama, prvonagrađenoj Dunji Tokić i pohvaljenim Snježani Babić Višnjić, Teuti Bakuli i Anici Marcelić, uručili su profesorica Dubravka Težak, gradonačelnica Lidija Bošnjak i ravnatelj Gradske knjižnice Ozalj Bogdan Bošnjak. Dubravka Težak obrazložila je tijek zahtjevnog procesa vrednovanja prijavljenih priča, a Julijana Matanović, iako nije mogla prisustvovati, javila nam se putem bilješke o natječaju i odabiru najboljih priča.

Svečanost dodjele nagrade Stjepko Težak glazbenim je nastupima upotpunio kantautor Martin Ladika. Za kraj svečane večeri Bogdan Bošnjak pročitao je ulomak iz trećenagređene priče "Čista" Marka Štroka, a ozaljski pjesnik Marijan Lončarić pročitao je dio drugonagrađene priče "Bez suvišnih riječi" Dragana Mitića. Prvonagrađena autorica Dunja Tokić pročitala je svoju sjajnu "Ljubavnu priču u akvarelu". Tri nagrađene priče bit će objavljene u časopisu Republika te na web stranici Gradske knjižnice Ozalj, a uskoro započinje i rad na drugoj zbirci najboljih priča natječaja "Moje drago serce" koja će okupiti 40 najuspješnijih priča koje su pohvaljene i nagrađene u protekle četiri godine.

Od srca zahvaljujemo nagrađenim i pohvaljenim autorima, kao i svim ostalim autorima koji su ove godine poslali svoje priče na natječaj "Moje drago serce". Članovima stručnog povjerenstva natječaja veliko hvala na vrednovanju priča. Stjepanu Bezjaku i Zavičajnom muzeju Ozalj hvala na suradnji u organizaciji natječaja i dodjele nagrade "Stjepko Težak" te na fotografijama. Martinu Ladiki zahvaljujemo na izvrsnim glazbenim izvedbama. Trend TV, hvala na reportaži s lica mjesta, a hvala i svim ostalim medijima koji su prenijeli vijesti o natječaju "Moje drago serce" i dodjeli nagrade "Stjepko Težak". Naravno, zahvaljujemo svim ljubiteljima književnosti koji prate natječaj "Moje drago serce", a posebno onima koji su nam se jučer pridružili na dodjeli nagrade "Stjepko Težak".

Natječaj "Moje drago serce" u sklopu Godine čitanja organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.

 

404
People reached
29
Engagements
 
+1.2x average
Distribution score
15
2 comments
 
Like
 
 
 
Comment
 
 
Share