Petak, 02 Srpanj 2021 12:06

NAJAVA: Predstavljanje zbirke poezije "Pjesme u vitražu" Mire Marković Mikoć, 9.7.2021. u 18h

Pridružite nam se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj u petak, 9. srpnja 2021. u 18 sati na predstavljanju zbirke poezije "Pjesme u vitražu" pjesnikinje i slikarice Mire Marković Mikoć.

Posebnost poezije Mire Marković Mikoć proizlazi iz njezine uporabe specifičnog brajskog govora u pjesničkom izrazu. Njezina nova zbirka pomalo odskače od dosadašnje poetike autorice jer sadrži tri dijela: pjesme na brajskom, pjesme na standardnom hrvatskom jeziku te kutak za djecu. Pred godinu dana autorica je u Ozlju predstavila zbirku "Perom i kistom", a ove se godine radujemo ponovnom druženju uz nove pjesme u zbirci "Pjesme u vitražu".
Kao poseban glazbeni gost nastupit će majstor lutnje i gitare, akademski glazbenik Danijel Jurišić.
Pozivamo sve pjesnike i ljubitelje poezije da se pridruže pjesničko-glazbenoj večeri s originalnom i neponovljivom gospođom M.M.M. – Mirom Marković Mikoć. Radujemo se vašem dolasku!
Više o autorici: Mira Marković Mikoć slikarstvom i poezijom bavi se od ranog djetinjstva. Posebno je likovno aktivna od 60-tih godina, a u literarnom svijetu sudjeluje kao ilustratorica u nekoliko knjiga. Potom počinje intenzivnije pisati poeziju i njezine su pjesme objavljene u mnogim zajedničkim zbornicima. Kroz taj rad kod autorice se javlja potreba da opiše svoj život i život svoje djece poezijom na brajskom izričaju. Mira Marković Mikoć objavila je tri zbirke: "Kaj da vam povim?", "Perom i Kistom" i novu, "Pjesme u vitražu".