Srijeda, 05 Svibanj 2021 11:48

Moje drago serce 2021. - hvala autorima na 102 prijavljene priče!

Prošle godine na natječaj "Moje drago serce" prijavljeno je 88 priča. Mislili smo da je taj broj nemoguće nadmašiti, ali autori su nas zapanjili svojom kreativnošću i ove godine na natječaju prvi put imamo troznamenkast broj književnih uradaka – čak 102 kratke priče! Gradska knjižnica Ozalj i Ogranak matice hrvatske u Ozlju od srca zahvaljuju svim autorima koji su se ove godine javili na natječaj.

Naravno, kao i prijašnjih godina, većina priča stigla nam je iz svih krajeva Hrvatske, ali ove smo godine primili i najveći broj priča dosad iz inozemstva. Oduševljeni smo i počašćeni, svi su nas autori silno razveselili i najradije bismo jednostavno svima podijelili nagrade, ali sada je vrijeme za odabir najboljih uradaka.

Priče su pod šiframa dostavljene članovima stručnog povjerenstva za vrednovanje, a identiteti najuspješnijih autora bit će otkriveni nakon procesa vrednovanja i odabira najboljih priča. Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović ove će godine imati najteži zadatak dosad – ne samo zbog velikog broja priča, već i zbog njihove kvalitete. Naš knjižničar pročitao je dobar dio prijavljenih uradaka i oduševljen je kreativnošću i nadarenošću pisaca koji sudjeluju u natječaju. Stručnom povjerenstvu stoga želimo puno sreće i ugodnu suradnju pri vrednovanju najboljih radova. Članovima povjerenstva veliko hvala na trudu, a autore molimo za strpljenje dok članovi povjerenstva temeljito prouče sve priče i odaberu deset najboljih – tri koje će dobiti nagradu "Stjepko Težak" i sedam koje će dobiti posebnu pohvalu povjerenstva. Dodjelu nagrade "Stjepko Težak" planiramo organizirati u ljetnom razdoblju. Pratite nas, više informacija slijedi uskoro.

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju u sklopu Godine čitanja. Natječaj podržavaju pokrovitelji Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.