Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Utorak, 13 Veljača 2024 08:46

Fašnik u Gradskoj knjižnici Ozalj

Fašnička atmosfera u ozaljskoj knjižnici!

Posjetile su nas danas male maske iz Dječjeg vrtića "Zvončić" Ozalj, i to u pratnji mušketira i doktorica. Maškare su tražile eure za povratak u Jasku, ali pristale su na slatkiše umjesto love.

Veselim maškarama od srca zahvaljujemo na pjesmi, druženju i krafnama!

Objavljeno u Novosti
Petak, 09 Veljača 2024 12:09

Predstavljanje knjige "Kosinjska tiskara"

U četvrtak, 8. veljače 2024. dr. sc. Ivan Mance i književnik Tomislav Beronić predstavili su u Gradskoj knjižnici Ozalj knjigu Ivana Mancea, Kosinjska tiskara. Promocija je održana uoči Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva koji se obilježava 22. veljače. U ugodnoj atmosferi, Ivan Mance i Tomislav Beronić, stručnjaci za povijest i glagoljicu, održali su odlično izlaganje o Kosinjskoj tiskari, Misalu po zakonu rimskoga dvora i hrvatskoj inkunabulistici, a druženje u knjižnici nastavilo se i dugo nakon kraja formalnog dijela promocije.

Više o knjizi saznajte ovdje: https://kosinj.com/

Hvala svima na dolasku i druženju, a posebno hvala Ivanu i Tomislavu na gosotavnju u ozaljskoj knjižnici.

Objavljeno u Novosti
Ponedjeljak, 05 Veljača 2024 12:07

OBAVIJEST: Revizija

Gradska knjižnica Ozalj bit će zatvorena za korisnike od 12. veljače do 15. ožujka 2024. zbog revizije fonda.

Ispričavamo se i zahvaljujemo na razumijevanju.

Revizija je složeni postupak kojim se, u skladu s određenim propisima, utvrđuje stvarno stanje i vrijednost fonda knjižnice.

Objavljeno u Novosti

Pozivamo Vas na predavanje i promociju knjige "Tragom medvjeda", autora Krunoslava Raca, koja će se održati u petak, 09.02.2024. u 18h, u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj. Promociju organizira Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska - Ozalj

"Tragom medvjeda" autora Krunoslava Raca, zaljubljenika u prirodu, odličnog promatrača i fotografa, naslov je knjige čije predstavljanje svakako vrijedi popratiti.
Autor Krunoslav Rac složio je izvanredni materijal za ovu knjigu. Rijetko se ima u rukama toliko neposredan i zanimljiv tekst savršeno popraćen izvornim snimkama. Knjiga je i svojevrsna autobiografija pisca koji otvoreno opisuje svoje početne spoznaje o medvjedima i susrete s njima, prvo u utočištu u Kuterevu, a odmah potom i u slobodnoj prirodi. Odličan izbor opisanih doživljaja i ilustracija jedinstvenim snimkama vrijedna je bilješka o trenutku očuvanosti naše prirodne baštine i ujedno zalog da se to osjetljivo stanje održi i za buduće generacije u vrijeme kad naša vrsta nemilice uništava planet Zemlju.

Veslimo se vašem dolasku!

Objavljeno u Novosti

Pridružite nam se u četvrtak, 8. veljače u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ozalj na predstavljanju knjige "Kosinjska tiskara". Knjigu će predstaviti autor dr. sc. Ivan Mance i književnik Tomislav Beronić. Knjiga "Kosinjska tiskara" predstavlja povijesnu, informacijsku i kartografsku studiju koja je nastala iz doktorskog rada u području srednjovjekovne povijesti, obranjenog na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu s najvećom pohvalom za izuzetno izvrsne radove (summa cum laude). Ona je produkt prikupljanja povijesnih izvora i njihove kontekstualizacije kroz višegodišnji rad na problematici hrvatske inkunabulistike. Radi se o knjizi koja rasvjetljava prvorazredno kulturno-povijesno pitanje o mjestu tiskanja naše prve tiskane knjige, glagoljskog "Misala po zakonu rimskoga dvora", otisnutog 22. veljače 1483.

Više o knjizi saznajte na Facebook-u i na službenoj stranici knjige.

Radujemo se vašem dolasku!

Objavljeno u Novosti