Petak, 19 Siječanj 2018 14:56

Predavanje "Istine i laži o nasilju u obitelji"

 

18. siječnja 2018. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održano je predavanje/radionica "Istine i laži o nasilju u obitelji". Psihologinja Davorka Bišćan iz Ženske grupe Karlovac "Korak" upoznala je sudionike predavanja s temeljnim pojmovima vezanim uz obiteljsko nasilje, u radioničkom su dijelu sudionici podijeljeni u dvije grupe raspravljali o mitovima i stereotipima vezanim uz nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, a bilo je riječi i o obilježjima nasilnih odnosa u odnosu na nenasilne, fazama nasilnih odnosa, nezdravim vezama, nasilničkoj manipulaciji žrtvama, društvenoj odgovornosti itd.

Predavanje "Istine i laži o nasilju i obitelji" održano je u sklopu programa "Inkubator samosvojnih", a izravno je nadovezano na predavanje "Žene, majke, vladarice, vještice… Jučer. Danas. Sutra." koje je 20.12.2017. u Gradskoj knjižnici Ozalj također vodila Davorka Bišćan i koje je bilo posvećeno temama društvenog položaja žena i rodne neravnopravnosti. Oba predavanja/radionice "Inkubatora samosvojnih" održana su u suradnji sa Ženskom grupom Karlovac "Korak" i pod pokroviteljstvom Zaklade za ljudska prava i solidarnost – "Solidarna" u sklopu kampanje "Drugotna na sav glas".

Zahvaljujemo Ženskoj grupi Karlovac "Korak" i psihologinji Davorki Bišćan na zanimljivom, informativnom i općenito odličnom predavanju, svim sudionicima zahvaljujemo na dolasku, sudjelovanju, raspravljanju i druženju, a Zakladi za ljudska prava i solidarnost - "Solidarna" zahvaljujemo na financiranju programa "Inkubator samosvojnih".