Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 11:26

Noć knjige 2022. - Kviz u knjižnici

 

Ovogodišnju Noć knjige proslavili smo uz kviz u knjižnici 22. travnja 2022. Tema noći knjige bila je "sloboda" pa smo znanje natjecatelja o slobodi i raznim borbama za slobodu ispitali u kontekstu književnosti, povijesti, filma, teologije, glazbe, mitologije itd. Suočile su se tri ekipe, "LoMarAna", "Minecraft" i simpatično imenovani "Fućkaš WRC". Svi su natjecatelji pokazali izvrsno znanje, a pobjedu i slatku nagradu za dlaku je odnijela ekipa Minecraft. Od srca zahvaljujemo svim sudionicima koji su umjesto cijelog mora drugih sadržaja odabrali ugodno kvizaško druženje u knjižnici. <3

 

Objavljeno u Novosti

Pridružite nam se u petak, 22. travnja 2022. u 18 sati na kvizu u knjižnici povodom ovogodišnje Noći knjige. Kviz nam je okružen Uskrsom i Danom grada Ozlja, a tema Noći knjige je "sloboda" pa imamo dosta inspiracije za sastavljanje pitanja. Po običaju, u kvizu možete sudjelovati u malim ekipama (2-4 osobe) ili pojedinačno te iskušati svoje znanje u raznim područjima. Iako slavimo Noć knjige, nećemo se fokusirati isključivo na književnost, bez brige. Najuspješnije natjecatelje čekaju slatke nagrade i kapljica dobrog vina. Najavite nam svoj dolazak putem Facebook-a ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – ili se jednostavno pojavite pa ćemo vas prikrpati timovima s manjkom članova. Vidimo se!

Objavljeno u Novosti
Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 10:27

Izložba "Ozalj i rijeka Kupa"

U petak, 1. travnja 2022. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj otvorena je izložba "Ozalj i rijeka Kupa". Izložbu su organizirali profesori i studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Grada Ozlja, Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac te poduzeća AB gradnja, Ilsad i Aquaestil. Izložba okuplja studentske projekte s Radionice arhitektonskog projektiranja 3: "Ozalj i rijeka Kupa" koji donose zanimljivu viziju Ozlja i bliže okolice.

 

Izložbu su predstavili profesori Vesna Mikić i Alan Kostrenčić te asistentica Andrea Čeko, a izlaganja o pojedinoj viziji za Ozalj održali su studenti Renata Bencek, Martin Bužančić, Daniel Debanić, Pavao Markulin Grgić, Mario Pranjić, Paula Prebeg, Iva Sladoljev Jolić, Vili Volić i Niki Zelen. Gradonačelnica Lidija Bošnjak službeno je otvorila izložbu.

Hvala profesorima i studentima Arhitektonskog fakulteta na sjajnoj izložbi i hvala svim posjetiteljima na dolasku na otvorenje.

Pozivamo vas da nas posjetite i pogledate izložbu tijekom travnja i svibnja.

 

Objavljeno u Novosti