Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti

Pridružite nam se na otvorenju izložbe i prezentaciji studentskih radova s Radionice arhitektonskog projektiranja 3: "Ozalj i rijeka Kupa" u petak, 1. travnja 2022. u 18h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi devet studenata koji su prošli zimski semestar pod vodstvom prof. dr. sc. Vesne Mikić, doc. dr. sc. Alana Kostrenčića i asist. Andree Čeko s Arhitektonskog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu te izradili svoju viziju Ozlja i bliže okolice.

Veselimo se vašem dolasku!

Objavljeno u Novosti
Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 13:01

Mjesec Slave Raškaj: Kviz u knjižnici

U petak, 25. ožujka 2022. družili smo se uz tradicionalni knjižnični kviz kojim smo obilježili Mjesec Slave Raškaj u Ozlju. Uz pitanja o slikarstvu, pripremili smo mozgalice iz raznih područja: od povijesti i matematike do sporta i mitologije. Uz nekoliko pitalica iz svijeta filma, glazbe i književnosti, naravno. Četiri ekipe od po četiri člana sjajno su se snašle u "izmiješanom" kvizu - pobjedu su odnijele sveznalice Orhideje, ali ostali su im timovi brojem bodova bili za petama. Čini se da idući put moramo pripremiti teža pitanja. Hvala svima na druženju i igranju, "kvizamo se" i ubuduće!

Objavljeno u Novosti

Pridružite nam se u petak, 25. ožujka 2022. u 18 sati na još jednom kvizu u knjižnici. Opet obilježavamo Mjesec Slave Raškaj, ali kako smo kroz proteklih nekoliko godina gotovo iscrpili svoje skromno znanje o slikarstvu, ovaj put pripremamo vam kviz općeg znanja. Bit će tu pitanja o svemu i svačemu, znate već kako to izgleda u ozaljskoj knjižnici. Po običaju, u kvizu možete sudjelovati u malim ekipama (2-4 osobe) ili pojedinačno. Naravno, preporučamo timsko mozganje u dobrom društvu. :) Najuspješniji natjecatelji osvojit će slatke nagrade.
Kviz održavamo u skladu s epidemiološkim mjerama, molimo da ponesete maskice te da nam najavite svoj dolazak putem Facebook-a ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Objavljeno u Novosti

Mjesec Slave Raškaj obilježavamo simpatičnom izložbom "Putovanje tišinom", dojmljivim izborom radova malih umjetnika iz Dječjeg vrtića Bukovac Zagreb. Riječ je o nastavku suradnje iz 2019. godine, a mališani su i ovaj put pokazali upravo zapanjujuću likovnu nadarenost. Svratite tijekom ožujka u Gradsku knjižnicu Ozalj i pogledajte lijepe dječje uratke koji tehnikom i motivima odaju počast našoj velikoj umjetnici i Ozlju.

Mali slikari i slikarice iz skupine "Kapljice" i likovnih skupina DV-a Bukovac doista su se iskazali te im najljepše zahvaljujemo na izložbi, kao i njihovim odgajateljicama, naravno. Pučko otvoreno učilište Katarina Zrinska-Ozalj, hvala na pomoći u postavljanju izložbe.
O ostalim sadržajima u Mjesecu Slave Raškaj informirajte se ovdje.

 

Objavljeno u Novosti