Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti

U skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite od 12. studenog 2021., Gradska knjižnica Ivana Belostenca Ozalj donosi Upute o prilagodbi organizacije rada Knjižnice u okolnostima pandemije virusa COVID-19. Nove mjere stupaju na snagu 16. studenoga 2021. godine.

Prema uputama Stožera, u prostor Gradske knjižnice Ozalj (i svih javnih ustanova u Republici Hrvatskoj) dopušten je ulazak korisnika, zaposlenika i poslovnih suradnika uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Odluka se ne odnosi na osobe mlađe od 16 godina.

Korisnike koji nemaju valjanu EU COVID potvrdu molimo da nam se jave telefonski na broj 047/732-167, e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem Facebook-a kako bismo dogovorili posudbu knjiga neposredno izvan prostora knjižnice.

Također, i dalje vrijede i sve prethodne mjere za sprečavanje širenja virusa COVID-19.

Molimo korisnike za razumijevanje u ovim izazovnim vremenima te vas pozivamo da daljnje obavijesti pratite na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj.

Više informacija o ovoj odluci Stožera možete naći ovdje: Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (12. studenoga 2021.).

Objavljeno u Novosti

U petak, 12. studenoga 2021. u Gradskoj knjižnici Ozalj u večernjim satima održan je kviz pod nazivom "100% domaće: Čitamo, gledamo, slušamo, volimo hrvatsko". Kviz smo pripremili u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a kao što se može iščitati iz naziva, ovaj su put sva pitanja bila posvećena hrvatskoj književnosti, filmu, glazbi itd. U vedroj atmosferi natjecalo se pet ekipa – pobijedili su "Popisivači", uvijek pouzdani veterani "Strangerthingsići" zauzeli su drugo mjesto, a treću slatku nagradu osvojila je ekipa "LoMarAna". Timovi "Posvuduše" i "Bitno je učestvovati" bili su samo par bodova slabiji od ostalih i možemo zaključiti da su sve ekipe pokazale izvrsno poznavanje hrvatske kulture i umjetnosti. Čestitamo svim timovima i najljepše zahvaljujemo na dolasku i sudjelovanju, uz vas smo Mjesec hrvatske knjige obilježili i zaključili u predivnom društvu i uz dobro raspoloženje. Vaš dolazak na kviz ovaj nam je put bio posebno značajan jer bojimo se da zbog situacije vezane uz koronavirus neko vrijeme neće biti novih prilika za druženje. Strpljivo čekamo svjetliju budućnost, a dotad vas lijepo pozdravljamo, dragi kvizaši! Fotografije s kviza pogledajte na Facebook stranici Gradske knjižnice Ozalj.

Objavljeno u Novosti

U petak, 12. studenoga 2021. u Gradskoj knjižnici Ozalj u popodnevnim satima održano je predstavljanje knjige"Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen". Izvrsna publikacija u izdanju Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu dokumentira dvije godine suvremenih umjetničkih istraživanja land arta na dvije lokacije – u Ozlju i okolici te u Jakovlju. O knjizi i land artu govorili su profesor Alen Novoselec, profesorica Tajana Vrhovec Škalamera i profesorica Zvjezdana Jembrih, urednica knjige. Uvodnu riječ održao je profesor Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti, a druženje je kraju priveo profesor Tomislav Pletenac kao KAJ Cave odličnom izvedbom nekoliko pjesama Nicka Cavea u slobodnim prepjevima na kajkavsko narječje. Predstavljanjem knjige "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen" kraju je privedena istoimena izložba u ozaljskoj knjižnici i obilježen je Mjesec hrvatske knjige. Od srca zahvaljujemo profesorima Akademije likovnih umjetnosti na uspješnoj i ugodnoj suradnji. Naravno, veliko hvala svim gostima koji su došli na predstavljanje knjige. S obzirom na aktualnu situaciju vezanu uz koronavirus, iskreno smo radosni što smo za druženje izabrali pravi trenutak i što smo ga imali prilike pripremiti i održati. Fotografije s promocije pogledajte na Facebook stranici Gradske knjižnice Ozalj.

Objavljeno u Novosti

Pridružite nam se u petak, 12. studenoga 2021. u 14 sati na predstavljanju publikacije "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen" u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.
Publikaciju vezanu uz istoimenu izložbu (koja je u ozaljskoj knjižnici otvorena krajem travnja) pripremili su profesori Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U nastavku prenosimo njihov poziv.
.................................................
S velikim veseljem i ponosom pozivamo Vas na promociju publikacije "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen", kojom smo dokumentirali dvije godine suvremenih umjetničkih istraživanja land arta izvedenih na dvije lokacije, u Ozlju i okolici, te Jakovlju, a na zasadama tradicije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
Profesori, studenti i gosti, dvije su godine u različita godišnja doba osluškivali prirodu i na najrazličitije i sebi svojstvene načine s njom su-kreirali djela koja smo dokumentirali statičnim i pokretnim slikama. Nadamo se i vjerujemo da su neposredne izvedbe ostale trajno pohranjene u emocijama izvođača i barem dijela promatrača.
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na zajedničko prisjećanje i oživljavanje tih događaja uhvaćenim slikama, tekstovima i našim doživljajima, čiji koncentrat donosi naša publikacija.
Promocija će se održati u galeriji Gradske knjižnice Ozalj, u petak 12.11.2021. u 14 sati.
Uz promociju publikacije koja objedinjuje sve dosadašnje rezultate – vizualne i tekstualne, a koja svakako nije kraj istraživanja land arta već poticaj na daljnja, zatvaramo i našu dugotrajnu izložbu. Uz sve to najavljujemo i nastup KAJ Cavea i izvedbu nekoliko njegovih pjesama tom prilikom. Pjesme predstavljaju slobodne prijevode/prepjeve pjesama Nicka Cavea na kajkavsko narječje u izvedbi prof. Tomislava Pletenca, a kao doprinos istraživanju lokalnih vrijednosti u kontekstu globalnog.
Pozivaju Vas organizatori izvedbi, izložbe i publikacije, svi članovi umjetničko-znanstveno istraživačkog tima, uredništvo publikacije "Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen" u ime Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Grada Ozlja i Gradske knjižnice Ozalj.
.................................................
Predstavljanje publikacije održavamo u skladu s epidemiološkim mjerama (svakako ponesite maske), a s obzirom da se iz tog razloga ne možemo okupiti u velikom broju, preporučamo da nam najavite svoj dolazak putem Facebook-a, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 047/732-167.

Objavljeno u Novosti

Već se (pre)dugo nismo družili uz kviz. Pridružite nam se u petak, 12. studenoga 2021. u 18 sati na kvizu u knjižnici koji pripremamo povodom Mjeseca hrvatske knjige. Ovaj put sastavljamo "100% domaća" pitanja o hrvatskoj književnosti, glazbi, filmu itd. Podsjetit ćemo vas na lektire koje ste čitali u školskim klupama, ali provjerit ćemo i čitate li štogod od aktualnih domaćih književnih hitova. Što se glazbe tiče, nećemo se usmjeriti samo na, recimo, "Ljubav i zlobu" i druge klasike, već i na suvremene, popularne izvođače i njihove uspješnice. Jednako tako i s filmom… Shvaćate što želimo reći, bit će svega. 

O pitanjima možete mozgati pojedinačno ili u ekipama do četiri člana. Kviz održavamo u skladu s epidemiološkim mjerama (svakako ponesite maske), a s obzirom da se iz tog razloga ne možemo okupiti u velikom broju, preporučamo da nam najavite svoj dolazak putem Facebook-a, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 047/732-167. Vidimo se!

Objavljeno u Novosti