Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Subota, 25 Siječanj 2020 07:22

Ozaljski akvarel stiha VII

U četvrtak, 23. siječnja 2020. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj održan je prvi ovogodišnji i sedmi ukupno "Ozaljski akvarel stiha". Poseban gost na prvoj ovogodišnjoj pjesničkoj večeri ozaljskoj knjižnici bio je glumac i pjesnik Antun Tudić "Tuna" koji je sve okupljene oduševio dramatičnim izvedbama svojih upečatljivih stihova iz zbirke Baba Mara se boji groma koju je objavio prošle godine. Antunu Tudiću pomogli su glumica Iva Šimić koja je preuzela recitiranje dijela Tudićevih pjesama i glazbenik Vladimir Georgev "Bugy" koji je električnom gitarom i izražajnim vokalom upotpunio dojam. Strukturu zbirke pjesama Baba Mara se boji groma i tematiku Tudićevih pjesama pojasnio je Kemal Mujičić Artnam, voditelj tribine "Poezija subotom" i urednik spomenute zbirke.
Nakon niza Tudićevih pjesama za glazbeni su se predah pobrinule darovite učenice Područnog odjela Ozalj Glazbene škole Karlovac koje su za nastup pripremile profesorice Melita Mataković Rožić, Marina Muić i Manuela Budišćak.
U drugom dijelu večeri svoje su stihove predstavili brojni ostali okupljeni zaljubljenici u poeziju – Josip Fabina, Tatjana Basar, Zvonimir Friganović, Anamarija Petrušić, Jovo Mraović, Jasna Kovačević, Miro Lončarić, Jadranka Trogrlić i Kata Kiršić Vuković, da nabrojimo njih tek nekoliko(!) – a druženje uz grickalice, piće i opušten razgovor nastavljeno je i nakon službenog dijela, do kasno u noć.
Od srca zahvaljujemo posebnom gostu Antunu Tudiću i njegovim suradnicima Ivi Šimić, Vladimiru Georgevu i Kemalu Mujičiću Artnamu, profesorima i učenicama Područnog odjela Ozalj Glazebene škole Karlovac, moderatoru i organizatoru "Ozaljskog akvarela stiha" Marijanu Lončariću, članicama kluba Stihom u srce – i svim pjesnicima i ljubiteljima dobrog stiha koji su se još jednom u velikom broju odazvali našem pozivu na poetsko-glazbeno druženje. Veselimo se budućim susretima!

Objavljeno u Novosti

Pridružite nam se u četvrtak, 23. siječnja 2020. u 18 sati na prvom ovogodišnjem, i sedmom ukupno, "Ozaljskom akvarelu stiha"!

Poseban gost ovaj će put biti kazališni, radijski, televizijski i filmski glumac i pjesnik Antun Tudić koji će nam predstaviti stihove iz svoje zbirke pjesama "Baba Mara se boji groma" iz 2019. godine.

Naravno, kao i uvijek dosad, i drugi će prisutni pjesnici dobiti priliku recitirati svoje stihove. Također po običaju, kroz večer poezije vodit će nas ozaljski pjesnik Marijan Lončarić.

Godina je tek počela pa iskoristite priliku, probudite u sebi poetu (ili barem ljubitelja poezije) i dođite na uvijek ugodan "Ozaljski akvarel stiha"!

Posebnog gosta, gospodina Tudića, detaljnije predstavljamo u sljedećim redcima, preuzetim iz zbirke "Baba Mara se boji groma":

Antun Tudić kazališni je, radijski, televizijski i filmski glumac. Poeziju piše, kako kaže, cijeli život, a tek u nekoliko zadnjih godina odvažio se javno izvoditi vlastitu poeziju. Rodio se u Lasovcu, oko 20 km od Bjelovara, 10. lipnja 1946. godine. Poslije završene osnovne škole u Lasovcu i Bedeniku, upisuje i pohađa gimnaziju u Bjelovaru. U drugoj polovici šezdesetih godina prošlog stoljeća, dolazi u Zagreb gdje 1971. godine diplomira na Akademiji dramskih umjetnosti. U ansamblu zagrebačkog kazališta Kerempuh (prije Jazavac) od 1. srpnja 1976. g. u profesionalnoj karijeri odigrao je 209 različitih predstava. Samostalno je izvodio poeziju hrvatskih renesansnih pjesnika, cikluse svjetske i domaće ljubavne poezije, te ostvario 7 uspješnih monodrama. Igrao je nekoliko uloga u filmovima i TV serijama.

Objavljeno u Novosti