Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca - Novosti
Četvrtak, 13 Rujan 2018 06:52

Predavanje/radionica "Uvod u nošenje"

U srijedu, 12. rujna 2018. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predavanje/radionica posvećeno nošenju beba. Voditeljica Maja Kućan upoznala je mame i bebe s nizom pomagala za nošenje beba, a nakon predavanja slijedile su i demonstracije i isprobavanje različitih marami, nosiljki itd. Zahvaljujemo Patronažnoj službi Ozalj i Domu zdravlja Ozalj na organizaciji predavanja, a svim sudionicima zahvaljujemo na dolasku.

Objavljeno u Novosti

U petak, 7. rujna 2018. u Gradskoj knjižnici Ozalj održano je predavanje "Rana stimulacija kao prediktor razvoja mozga". Ivana Štedul, diplomirana fizioterapeutkinja iz Senzogym na vrlo je pristupačan način predstavila koncept Babysteps radionica temeljenih na znanjima iz neuroanatomije i biomehanike pokreta te opisala vježbe i aktivnosti koje pomažu pri razvoju motoričkih, senzoričkih i kognitivnih vještina kod beba. Predavanje je bilo vrlo dinamično, a razgovor sudionica predavanja s voditeljicom Ivanom nastavio se i nakon njegova formalnog završetka.

Objavljeno u Novosti
Subota, 01 Rujan 2018 07:27

Radionica programiranja micro:bita

 

U petak, 31. kolovaza 2018. u Gradskoj knjižnici Ozalj održana je radionica posvećena programiranju micro:bita. Sudionici su uz voditelja Predraga Matka iz udruge Tehno OZ uspješno savladali osnove programiranja ovih moćnih malih računala – micro:bitovi su u knjižnici prikazivali razne simbole, pozdravljali, mjerili temperaturu, komentirali je li hladno ili vruće, svirali su, računali vlastiti nagib, čak su i slali upute za vožnju robotskom autiću. Sudionici radionice pokazali su talent za programiranje i sve su voditeljeve zadatke riješili uspješno. Neki su posudili micro:bit kako bi kod kuće nastavili razvijati i usavršavati vještine programiranja.

Radionica je organizirana u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u sklopu STEM revolucije u knjižnicama i projekta Croatian Makers. IRIM-u najljepše zahvaljujemo na donaciji 25 kompleta micro:bita koji se mogu posuditi ili koristiti u našoj knjižnici.

Voditelju Predragu Matku zahvaljujemo na otkrivanju tajni programiranja, a svim sudionicima radionice zahvaljujemo na dolasku i druženju.

Napominjemo da će u bližoj budućnosti u Gradskoj knjižnici Ozalj biti organiziran nastavak radionice programiranja micro:bita. Sljedeći put istražit ćemo još novije i naprednije tehnologije. Pratite nas, više detalja objavit ćemo uskoro.

 

Objavljeno u Novosti