Četvrtak, 12 Prosinac 2019 16:09

NAJAVA: Ozaljski akvarel stiha VI, 19.12.2019. u 18h

Pridružite nam se u četvrtak, 19. prosinca 2019. u 18 sati na posljednjem ovogodišnjem "Ozaljskom akvarelu stiha" na kojem će poseban gost biti ozaljski pjesnik Miro Lončarić.

Što se tiče ove lijepe serije pjesničkih večeri u ozaljskoj knjižnici, godinu privodimo kraju baš kao što smo je i započeli. Naime, u siječnju su ozaljski pjesnici Marijan Lončarić i Miro Lončarić odlučili pozvati kolege pjesnike (što aktivne, što pritajene), glazbenike i druge umjetnike te štovatelje poezije i umjetnosti na jednu ugodnu večer poezije u knjižnici. Nakon tog prvog susreta uslijedio je niz nastavaka, svaki put s drugim posebnim gostom, a sada, pred sam kraj 2019. godine, poseban će gost biti jedan od dvojice začetnika programa - Miro Lončarić. Miro će predstaviti svoju prvu zbirku poezije pod nazivom Osobna iskaznica, nedavno objavljenu pod okriljem nakladnika KULTura sNOVA iz Zagreba.

U skladu s dosadašnjim konceptom "Ozaljskog akvarela stiha", uz posebnog gosta Miru Lončarića, i drugi će okupljeni pjesnici imati priliku recitirati svoje stihove. Susret će glazbenim izvedbama uljepšati profesori i učenici Područnog odjela Ozalj Glazbene škole Karlovac, a ulogu voditelja i moderatora još će jednom preuzeti pjesnik i organizator programa "Ozaljski akvarel stiha", Marijan Lončarić.
Radujemo se vašem dolasku!

Bilješku o posebnom gostu preuzimamo izravno iz zbirke Osobna iskaznica:
Miro Lončarić rođen je 27. veljače 1973. godine, osnovnu i srednju školu pohađao je u Karlovcu i Zagrebu. 1991. godine prekida školovanje te se dragovoljno pridružuje postrojbama ZNG HR. Odlazi na istočno-slavonsko ratište gdje biva ranjavan. Nakon Oluje skida uniformu i preživljava u jednoj državnoj firmi.
Godine 2008. proglašen je nesposobnim za rad, dijagnosticiran mu je PTSP te je umirovljen kao HRVI. Od tada započinje s pisanjem. Ponosan je otac dviju prekrasnih cura.